svētdiena, 2010. gada 26. decembris

I semestra mācību rezultāti

2010./2011.m.g. I semestris ir vainagojies ar dokumentu - liecību saņemšanu. Cik nu kurš ir pacenties, lai liecību saņemšana būtu priecīgs brīdis!
Skaitliski mācību rezultāti izskatās sekojoši un cerams, ka tas liks aizdomāties par iespēju izmantošanu nākošajā semestrī, jo - būt ar nepietiekamiem vērtējumiem vidusskolēna statusā nevar būt patīkami.
I semestra liecības saņēma 10 skolēni.
Visproblemātiskākie mācību priekšmeti, ar ko netiek galā 10.klase, ir - matemātika un fizika.
1 skolēns klasē mācījies ar vidējo atzīmi semestrī 7.9 balles.

Ziemassvētki klasē

otrdiena, 2010. gada 21. decembris

Klases eglīte

Šogad Jānis bija atbildīgais par to, lai klases telpā rotātos eglīte. Un tā mums ir tāda:

otrdiena, 2010. gada 14. decembris

Raibās ziņas

Vizbulīte runā par to, ka viņai interesanti
 Ar uzstāšanos TV "Raibās ziņas" noslēdzās 10.klases "portfeļu" 2010./2011.m.g. I semestra darbs. Katram "portfelim" tika dotas 5 minūtes laika, lai "tiešajā ēterā" pastāstītu par savu darbu, atbildētu uz jautājumiem un izteiktu novēlējumu citiem "portfeļiem".
Pirmā uzstājās no 10.klases Skolēnu līdzpārvaldē ievēlētā Vizbulīte, kura visus informēja par to, kādi tad īsti ir viņas pienākumi, ko ir uzzinājusi piedaloties Līdzpārvaldes sapulcēs. Uz jautājumu "vai patīk tas, ko dari?" Vizbulīte atbildēja: jā, jo ir iespēja uzzināt par pasākumiem un informēt pārējos klasesbiedrus.

Līga solās rēķināt sekmju statistiku
 Pēc tam vārds tika dots ietekmīgākajiem klases "portfeļiem" - Renātei un Ilzei. Viņas abas pilda vienu pienākumu - ir Klases vecākās, jo septembrī notikušajās vēlēšanās abas atkārtoti saņēma vienādu punktu skaitu. Nu te mēs uzzinājām, ka klases vecākās strādā nepagurdamas! Viņām ir jāatbild ne tikai par klasi kopumā, bet arī par to, lai klasei būtu dežūrgrafiks /un ne tikai kā dežurantiem skolā, bet arī - klasē!/, ka viņas ir tās, kuras piesaka klases biedrus pusdienām /un var tikai iedomāties, kas notiks, ja kādu reizi aizmirsīsies:)/. No studijas bija vairāki jautājumi, piemēram, vai būs beidzot
Renāte un Ilze gaida atbildīgāku darbu no "portfeļu kabineta"
klases dežurantu saraksts? Klases vecākās apsolīja, ka tiks darīts! Viss būšot.
Pēc tam uzstājās klases mācībniece Līga. Informēja, ka seko līdzi klases sekmēm un esot apkopojusi, ka visproblemātiskie mācību priekšmeti 10.klasei ir: fizika, matemātika un politika un tiesības. Klasē kopumā esot normālas sekmes. Taču mācībnieces pienākumos ietilpst arī paziņošana par stundu izmaiņām, atgādinājumi par kontroldarbiem un citas smalkas lietas - piemēram, nosaukt mācību stundu secību nākošajai dienai. Mācībniece jaunajā semestrī solīja vairāk pievērsties statistikai - kā klase mācās.
Sekoja ieteikums no studijas - vairāk pievērsties kolektīvam, lai būtu auglīgāka sadarbība.
Nākošais portfelis" - fizorgs Jānis uzstājās ar ļoti kodolīgu runu: "Es centos, bet mani neatbalstīja!" uz ko esošajiem studijā nebija ko iebilst, jo visi saprata, kur ir sagrēkojušies. Fizorgam neuzdeva arī jautājumus. Būtībā - bija mēmā reklāmas pauze.
Visbeidzot - skaļākos iebildumus izpelnījās nākošais "portfelis" - kultorgs Aiva. Aiva gan ir pietiekami erudīta un aktīva, taču šajā semestrī - nez kur palikuši visi pasākumi, par kuriem atbildīgam jābūt kultorgam. Uz kultorga sava darba analīzi ar teikumu "Gādāju par pasākumiem klasē!" - sekoja iebildumi: kad tad būs kāds pasākums? Visi sakarsušie debatētāji tika nomierināti ar paziņojumu, ka būs Ziemassvētku pasākums klasē!
Nobeigumā klases vecākajiem - kā svarīgākajiem portfeļiem - tika dots uzdevums pēc visa, ko noklausījās - kā uzstājās ar sava darba analīzi viņu "portfeļu kabinets" - izvērtēt: vai amatos esošās personas var pildīt savus pienākumus arī nākošajā semestrī. Lēmums: visi paliek savās, jo tiek dota otra iespēja, bet ar nosacījumu: vairāk pievērsties savu pienākumu izpildei; uzklausīt klasesbiedrus; daudz vairāk pacensties nekā līdz šim.
Ar ko arī visus apsveicam!

sestdiena, 2010. gada 11. decembris

Klases aktīva uzmanībai!

14.decembrī klases audzināšanas stundā paredzēta aktivitāte: Klases aktīva darba atskaite – TV pārraide  „Raibās ziņas”! 
Lūgums klases aktīvam: sagatavojieties uzstāties!

Ziemassvētku gaidīšanas laiks...



Šogad mums - 10.klasei - uzticēta skolas zāles un lielās egles rotāšana. Lai jau pirmdienas līnjā skolas saimei ienākot zālē būtu tuvojošos svētku sajūtas, mēs piektdien - 10.decembrī - izrotājām zāli.

"Eiropas kartē" uzvar Jānis ar komandu

 7.decembrī kluba "Māja"  Gaujienas vienība "Kāpnes" organizēja skolā konkursu "Eiropas karte", kurā visaktīvākie dalībnieki bija 10.klases skolēni: Jānis, Baiba, Aiva, Guna. Vadīja pasākumu mūsu Renāte, bet viņai piepalīdzēja mūsu Līga.
Konkursantiem pirms tam bija jāizveido komandas un sanāca tā, ka gaidīto un reģistrēto 3 komandu vietā bija 2:
Jānis /10.klase/ un Mikus /9.klase/
Guna, Baiba, Aiva, Vizbulīte /visas no 10.klases/ un Madara /9.klase/
Konkursa novērotāja loma bija uzticēta Ilzei /10.klase/
Visu vērtēja žūrija - vienības meitenes Kristīne, Justīne, Dace.
Sīvā cīņā /konkursa uzdevumi apskatāmi vienības mājas lapā http://kaapnes.wordpress.com/ uzvaras laurus plūca Jāņa un Mikus komanda!
Apsveicam! Bet meitenēm - godpilnā 2.vieta! Arī apsveicam!

Ilze lasa dzejoļus

8.decembrī mūsu klases jaunā autore Ilze Valtiņa /attēlā/ piedalījās Alūksnes un Apes novada autoru Gada noslēguma pasākumā Alūksnē. Pasākumā piedalījās ļoti daudzi autori.
Tas bija skaists un sirsnīgs pasākums /par to visi var izlasīt arī sestdienas avīzes "Malienas Ziņas"  numurā./