otrdiena, 2011. gada 22. februāris

otrdiena, 2011. gada 15. februāris

Mīlestības svētki

15.februāra audzināšanas stundā - plānotais konkurss "Mīlestības svētki". Visi 10.klases skolēni, kas spītējot aukstumam, ieradušies skolā, tika sadalīti komandās. Komandas izvēlējās sev nosaukumus, kas būtu raksturīgi Valentīndienai. Un tā bija divas komandas - Zemenes šokolādē un Sirsniņas, protams! Kādi bija konkursa uzdevumi?:) Dažādi.
Viens no tiem ar nosaukumu "Saldais mandarīnu". Komandām vajadzēja izdomāt - ko darīt ar mandarīnu svētkos. Kad viss tika sacerēts - bija prezentācija, pēc kuras komandas izvēlējās visinteresantāko ideju no pretinieka nosauktajām. Rezultātā "Zemenes šokolādē" bija sacerējušas interesanto "pagatavot kokteili un izdzert kopā" un "Sirsniņas" - "izgriezt sirsniņu mandarīna miziņā un uzdāvināt šo mandarīnu savai otrajai pusītei." Taču šim konkursam bija viens makšķerāķītis:). Komandām vajadzēja izvēlēties ciparu... "Zemenes šokolādē" izvēlējās ciparu 4 un līdz ar to tika pie saviem pirmajiem 4 punktiem, bet "Sirsniņas" izvēlējās ciparu 2...
Vēl divi sekojošie konkursi "Arī Valentīndienā zināšanām liela loma" un "Sirsniņsvētku kulinārija" parādīja, ka abas komandas zināšanās iet kopsolī:). Nākošais konkurss - izmantojot simbolus "balodis, sirds, bulta" - vajadzēja uzzīmēt apsveikumu Valentīndienā. Bet - kad jau šķita, ka visi izdevumi beigušies... sekoja dzejoļu sacerēšanas konkurss. Balsta vārdi "Amora bulta".
Dzejolīši ir sanākuši ļoti sirsniņoti un mīļi:

Atnāca pavisam klusi
Mīlestība saldā
Okeāns plašais
Rāmi šņāc
Amors tam pāri lido

Bultas šaudams
Un mīlestību dāļādams
Lovīti tev un Lovīti arī
Tev mans mazais draugs
Arī visiem dzīvniekiem lieliem un maziem

***
Tev ir iešāvusi Amora bulta
Tu esi aptracis
Tu esi galīgi samīlējies
Tava pasaule ir
Tava otra pusīte

***
Kad skaistā rītā tu celies
Un pa logu paveries
Amora bultas ķer ikvienu ar šāvienu vienu
Nebaidies - arī tevi tās atradīs

***
Parādījās Amors
Februāra mēnesī
Lidināja bultas tas
Šajā mīlētāju dienā


Un tad ieradās Jānis un - uzvarēja draudzība!

svētdiena, 2011. gada 13. februāris

Aukstais laiks un skola

/no www.tvnet.lv/

2011. g. 13. februārī, 12:22
Nākamnedēļ Latvijā gaidāms ļoti auksts laiks. Saskaņā ar jaunākajām sinoptiķu prognozēm gandrīz katru rītu daļā valsts teritorijas sals pārsniegs -20 grādu atzīmi, dažviet Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra pietuvosies -30 grādu atzīmei.
Pirmdien temperatūras pazemināšanās līdz -25 grādiem iespējama Latgalē, Kurzemes centrālajos rajonos un Vidzemē, izņemot piekrastes rajonus.
Atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem par higiēnas prasībām vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestādēs aukstā laikā skolēni var palikt mājās.
Skolēni vecumā līdz 12 gadiem izglītības iestādi var neapmeklēt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem, savukārt skolēni, kuriem ir 13 un vairāk gadu, var palikt mājās, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem pēc Celsija skalas.

  Lēmums, vai bērnus laist uz skolu, jāpieņem vecākiem, izvērtējot, cik ilgi bērnam nāksies pavadīt ceļā uz skolu un vai nebūs jāstāv sabiedriskā transporta pieturvietā.
Aukstākais laiks gaidāms, sākot ar otrdienu, prognozē sinoptiķi.
Neaizmirstiet cepuri, šalli un dūraiņus
Lai sevi pasargātu no aukstuma ietekmes, NMPD atgādina, ka, dodoties ārā, gan bērniem, gan pieaugušajiem vajadzētu valkāt siltus apavus, kas nav cieši pieguloši, un vilnas vai kokvilnas zeķes, kā arī neaizmirst cepuri un šalli.
NMPD iesaka valkāt dūraiņus, jo tie silda labāk nekā pirkstaini cimdi, izvēlēties mitrumu necaurlaidīgas un siltumu saglabājošas virsdrēbes. Tāpat būtu vēlams uzvilkt vairākas apģērba kārtas, kas nav cieši pieguļošas ķermenim, tādējādi ļaujot asinsritei brīvi cirkulēt. Vairākas apģērba kārtas ļaus novilkt lieko apģērbu gadījumā, ja kļūs karsti. Vilnas, zīda vai polipropilēna audumi ķermeņa siltumu saglabās labāk nekā kokvilna. Nav ieteicams vilkt kustības ierobežojošu apģērbu.
NMPD uzsver, ka drebuļi ir pirmā pazīmē, kas liecina par to, ka ķermenis zaudē siltumu. Šo pazīmi nedrīkst ignorēt un ir jādodas iekštelpās sasildīties.

otrdiena, 2011. gada 8. februāris

Monopols

Šodien audzināšanas stundas temats bija "Sarunas pie tējas tases", to tika nolemts apvienot ar lieliskās spēles "Monopols" spēlēšanu. Sarunu rezultāts - pozitīvs, bet spēles "Monopols" rezultāti iepriecinoši bija tikai Jānim, kurš zināja gan stratēģiski svarīgākos spēles laukumus un finansiāli prātīgi izlavierēja pa biznesa ceļiem. Bet nekas, mēs, meitenes, nākošreiz atspēlēsim šodien nospēlētos īpašumus;)