piektdiena, 2010. gada 24. septembris

Rudens kross


24.septembris. Rudens kross. 10.-12.klase. Saule spīd, sinoptiķi sasolījusi +20, ir mazliet mazāk, bet tāpat - atvasarīgi silti. Vidusskolas grupa pulcējas uz krosa sacensībām.
Ir mēģinājums piekukuļot 11. un 12.klasi, lai ļauj uzvarēt tomēr jaunpienācējiem - šī gada 10-jiem, bet tās abas klases nav pielūdzamas. Taču - skrējiena rezultāts ir labs: 10-tie izcīna sev sudrabu zēnu un meiteņu grupā - Jānis un Aiva. APSVEICAM!!!
/fotogrāfijā - 1.rindā vidū mūsu Jānis un mazliet aiz Jāņa - Aiva/

Piektā diena - Dzeltenie un Uzņemšanas vakars

Ceturtā diena - Indiāņi

O, kāda krāsaina diena - pūkas un spalvas. Ceturtdiena bija Indiāņu diena.
Jau no paša rīta 10-jiem vajadzēja atrādīt 12-jiem un visiem interesentiem /tādu bija daudz, jo šo notikumu patiešām nevarēja neievērot!/ indiāņu deju! Pulcēšanās notika skolas zālē. Plkst,8.45, skanot Tunak Tunak atraktīvajai mūzikai 10-tie, krāsaini plandot, devās trakulīgā Indiāņu dejā apkārt Ugunskuram, ko tēloja Jānis!
Bet tas nebija viss! 12-tie pačukstēja, ka jāierodoties būs vēl arī - tradicionāli - pēc 4.stundas!


Ieradāmies! Nu un tad! Nu un tad katram pie kājas tika piesieta garā saitē tukša Līvu alus "skārdene" un tika pavēlēts tā "skanot" staigāt līdz stundu beigām, lai visa skola dzird, ka nāk 10-tie, citādi 10-tie esot tik klusi, ka dažiem esot šaubas - vai tāda klase vispār skolā esot!
Audzinātājai kārtējais sods un - divas "skārdenes" :).

trešdiena, 2010. gada 22. septembris

Trešā diena - Supervaroņi


Trešdiena pagāja plīvojošu apmetņu virpuļošanā pa skolas gaiteņiem, jo - tā 10-jiem bija Supervaroņu jeb Supermenu diena! Pēc apmetņiem varēja saprast, kādu Supermeņu grupu pārstāv apmetņu valkātāji. Skolā bija ieradušies: Adītāju Supervaroņu pārstāve, Aizkaru Supervaroņu pārstāve, Halātu Supervaroņu pārstāve, Matrix, Zaļo Zemnieku Supervaroņu pārstāve, Betmens un Betmens, Zorro bez ūsām. Tā kā ārā trakoja rudens lietus, tad 12-tie visus aicināja skolas zālē uz Supermeniem domātu pārbaudes uzdevumu - vajadzēja atrisināt, kā atkabināt no stieples veidotu sirdi uz stieples neko nesalokot un neatkabinot. Šī uzdevuma izpildei tika izvirzīta Supermene Aiva, kas veiksmīgi visu atrisināja.
Arī šodien - smieklu pavadīti - pie soda uzdevuma izpildes ķērās klases audzinātāja, Madara, Guna, jo viņu apmetņu esamībai neviens nenoticēja!:) Pavecu pīļu gājienā visas devās apkārt zālei.
10-tie joprojām vāc arī parakstus no 11. un 12.klases skolēniem, arī no skolotājiem un tehniskajiem darbiniekiem. Kas tik viņiem nav jādara, lai izkaulētu parakstus! /par to - atmiņu pārdomās pēc Uzņemšanas vakara:)/

otrdiena, 2010. gada 21. septembris

Otrā diena - mīļie bomzīši




Otrdienas pārsteigums - mīļie bomzīši /kopā - astoņi/. Tradicionāli - pēc 4.mācību stundas - 12-tie sagaidīja 10-tos uz skolas kāpnēm pie lauvām. Šoreiz uzdevums bija - sadalīties pa pāriem un katrs pāris dabūja pilnīgi jaunu melnu atkritumu maisu /vecie jau bija saplīsuši:)/. Vienam no pāra otrs uzmauca maisu galvā un... vadīja to ap skolas rundēli tā, lai biedrs ar maisu galvā nenoietu no ceļa. Klase tika arī pie soda, jo audzinātāja nebija izpildījusi noteikumu ierasties kā mīļa bomzīte. Par sodu - audzinātājai galvā tika uzmaukts maiss un viņai vajadzēja vest dejā ap rundēli visu savu klasi! Skatītāji bija sajūsmā, 10-tie priecīgi, audzinātāja saprata, ka maisam varēja taču galu atraut vaļā, lai varētu normāli paelpot, bet viņa to saprata tikai aktivitātes beigās. Nekas, viss kārtībā! :)

pirmdiena, 2010. gada 20. septembris

Dzejas dienas Gaujienā

10.klases pārstāvji piedalījās latviešu valodas un literatūras skolotāju organizētajā pasākumā "Dzejas dienas". Klasi viktorīnā pārstāvēja Kitija un Vizbulīte. Pirms viktorīnas, kas bija pēdējā aktivitāte Dzejas dienas plānā, klase sagatavoja un noformēja savu dzejas izlasi, kur ierakstīja sev mīļākos dzejoļus un ilustrēja tos.
Pirmdienas darba līnijā tika paziņoti uzvarētāji. Izrādās - I vietu ieguvušas ar vienādu punktu skaitu visas vidusskolas klases - 10., 11. un 12.klase! Apsveicam!

Pirmā diena - Princeses un prinči


Jānis vizina Vizbulīti

No rīta 10.klase - princešu un prinču tērpos. Pēc 4.stundas - pusdienu starpbrīdī - 12.klase un viņu audzinātāja sagaidīja 10.klasi un audzinātāju uz skolas kāpnēm pie lauvām, un... Nu, vajadzēja iedomāties, ka ķerra ir balts zirgs un klases vienīgajam zēnam /otrs nebija skolā:)/ vajadzēja izvizināt klases visas meitenes. Jānis to izdarīja godam un ar smaidu! Par to arī pats tika izvizināts, jo - Madara nebija princeses kleitā un viņai nebija kronīša, tāpēc - par sodu: viņai vajadzēja izvizināt Jāni "baltajā zirgā", bet klases audzinātājai bija uzdevums - trīs reizes skaļi, lai viss pagasts dzird, kliegt "12-tie ir vislabākie!" Viņa šo komplimentu gan izkliedza tikai vienu reizi:).

svētdiena, 2010. gada 19. septembris

Klāt ir Iesvētību diena

Re, ātri gan paskrējušas pirmās nedēļas jaunajā sastāvā un jaunajā skolas posmā - vidusskolā! Un 12-tā klase ir sagatavojusies uzņemt mūs vidusskolēnu rindās. Pirms gan būs jādara daudzas interesantas lietas. Tātad:

"Mīļie desmitie!
Klāt laiks, kad jums jākļūst par pilntiesīgiem vidusskolēniem! Tāpēc mums ir daži uzdevumi, kas ļaus jums veikt šo milzīgo soli.
Un tā:
Pirmdiena 20.septembris
Jums ir jāpārģērbjas par princesēm un prinčiem, tā sakot - izbaudīsiet pasaku valstību. Ir arī obligāts nosacījums - meitenēm ir jābūt vai nu svārkos, vai kleitā, un - obligāti: jābūt lentai matos un kronim.
Otrdiena 21.septembris
Tā kā arī laika apstākļi iet no vienas galējības otrā, tad mēs izdomājām, ka jūs arī tā varat! Šajā dienā kļūsiet par mīļiem bomzīšiem!
Trešdiena 22.septembris
Kā jau jūs būsiet ievērojuši TELE 2 reklāma aicina jūs būt par Supervaroņiem! Mums ienāca prātā, ka mēs dosim jums iespēju par tādiem kļūt! Tāpēc šajā dienā jums ir jāpārģērbjas par jebkādu Supervaroni! Viņu tak ir tik daudz - Betmeni, Supermeni, utt.
Ceturtdiena 23.septembris
Šajā dienā jūs kļūsiet par indiāņiem. Taču ir viens noteikums - jums pašiem līdz šim datumam ir jāizdomā indiāņu rituāla deja, ko jūs mums atrādīsiet!
Piektdiena 24.septembris
Maza atslodzes diena! Šajā dienā jums ir jāģērbjas dzeltena krāsā - kā saulītes! Protams, zēniem arī jābūt šajā krāsā!:)

Un vēl ir dažas lietas, kas jums jāzina - katru dienu mēs tiekamies pirmajā garajā starpbrīdī, kurā jūs gaida pārsteigums. Tikai ceturtdien savu rituāla deju jūs atrādīsiet jau 8.45! Lūdzu, neaizmirstiet!
Būs arī parakstu lapas, ko mēs jums iedosim piektdien, 17.septembrī.
Par noslēguma pasākumu piektdienā, 24.septembrī, informēsim jūs tuvākajā laikā. Un neaizmirstiet par jau uzdoto mājas darbu - dzejolīšiem par sevi!
Lai veicas!
12.klase"