svētdiena, 2010. gada 3. oktobris

10-tie Skolotāju dienai


Skolas tradīcija - katru gadu jaunie 10-tie organizē Skolotāju dienas svinības skolā. Šogad šis prieks bija mums. Iesaistījām skolēnus no 2. līdz 12.klasei un sagādājām saviem skolotājiem pārsteigumus. Vispirms - agri no rīta skolotājiem uz galdiem viņu darba telpās likām 6.klases skolēnu krāsotās kļavlapas ar sveicienu Skolotāju dienā. Pēc tam devāmies uz mācību stundām - divas pirmās stundas vadīja paši skolotāji, bet 3. un 4.stundu vadījām mēs. Stundu vadīšanā tika iesaistīti arī 11. un 12.klases skolēni. Tas bija pārbaudījums. Mūsu Jānis bija skolas direktors, šo pienākumu veica apzinīgi. Pie viņa uz paskaidrojuma rakstīšanu par sliktu uzvedību klases audzināšanas stundā tika aizvesta skolniece Ingrīda, kas ikdienā ir mūsu klases audzinātāja. Jā, skolotājiem notika Klases audzināšanas stunda un klases tusiņstunda "Talantu šovs". Skolotāji mācījās 13.klasē un viņu audzinātāja bija 11.klases skolniece Inga. Pēc mācību stundām skolotājus Jānis un Renāte aizveda uz zāli, kur bija pulcējušies skolēni, skanēja mūzika, bija atklāta 7. un 8.klases skolēnu zīmētā "Skolotāju portretu galerija".
Skolotāju dienas svinīgā pasākuma scenārijs:

Skolotāju dienas svinīgās daļas scenārijs

2010

/vadītāji – Renāte un Jānis/

/fons – mūzika, R.Klaidermans/

/uznāk vadītāji/

________________Liegi dejojot rudas lapas aizdejo vasaru prom

Skumji raudot debesis atnes tumšākus vakarus

Un tad, kad šķiet, ka salnas paņems pēdējos ziedus

Mārtiņrozes spītīgi dzīvo un tic

________________Katru dienu mēs skolā satiekam savus skolotājus, mums liekas, ka viņi ir tik pazīstami, ka par viņiem mēs zinām visu! Bet es neapgalvošu, ka es zinu visu! Vai Tu, Jāni, zini visu par skolotājiem?

_______________Nē, visu nemaz nevar zināt. Un lai atklātu mazliet – mēs jūs visus aicinām doties līdz mazā ekskursijā pa iedomu muzeju, kur tikko atklāta jauna izstāde „Skolotāju portretu galerija.”

_______________Tad sāksim!

_______________Labi, bet es domāju, ka mēs šo ekskursiju organizēsim neparastāk.

_______________Un tas būtu?

_______________Pēc katra stāstījuma varētu būt kāds ieraksts izstāžu zāles apmeklētāju grāmatā kā sveiciens galvenajiem izstādes varoņiem.

_______________Es tevi sapratu! Un tā – mazs sveiciens jums, dārgie skolotāji, no 12.klases!

/uzstājas 12.klase/

_______________Un arī no 9.klases!

/uzstājas 9.klase/

_______________Atveram izstādes durvis un... Jūs redzat – pašā portretu galerijas sākumā mēs esam novietojuši grupas portretu, tajā ir redzami cilvēki, no kuriem – būtībā – sākas skola. Ieskatieties šajās sejās – tās visas vieno skatiens: tik maigi uz apkārtējo pasauli un mums var lūkoties... jūs uzminējāt – sākumskolas skolotājas! Skolotājas, kas strādā ar pašiem mazākajiem skolas bērniem! Un jūs atpazināt šajos portretos – skolotāju Aiju, skolotāju Sarmīti, skolotāju Solvitu, skolotāju Vizbulīti!

_______________Sveiciens jums no 2.klasītes!

/uzstājas 2.klase/

_______________Sveiciens visiem izstādes varoņiem no skolas Līdzpārvaldes.

/uzstājas Līdzpārvalde/

_______________Mūsu portretu galerijā ļoti svarīgu vietu ieņem grupas portrets, kurā var redzēt modrību nezaudējošus, laipnus un atsaucīgus cilvēkus ar labvēlīgu smaidu. Sakrustotās rokas liecina par to, ka dažreiz šie cilvēki arī atpūšas pēc smaga darba – nav tik vienkārši gadu no gada – dienu no dienas parakstīt rīkojumus, iesniegumus, atskaites, plānus un daudz ko citu, bez kā, patiesībā, nevar notikt skolas darbs. Fonā – tālu zemju un mīļāko komponistu, arī – svarīgāko Latvijas vēstures pārstāvju fotogrāfijas. Un tā – jūs redzat skolas direktori Ievu Zariņu, direktores vietnieci mācību jomā un vēstures skolotāju Līgu Bukovsku, direktora vietnieci audzināšanas jomā un mūzikas skolotāju Dagniju Pakalni. Speciāli jums sveiciens no 11.klases.

/uzstājas 11.klase/

_______________Šeit jūsu skatiens apstāsies pie skolas kolektīva vīriešu grupas portreta. Cilvēki, par kuru spēku un izveicību šaubu nav un viņus par to apskaustu pat sengrieķu varoņi. Un mēs priecājamies, ka neviens no sengrieķu varoņiem nevarētu sacensties ar mūsu sporta skolotāju Rolandu Ozoliņu, jo viņam ir pareizā attieksme pret lietām, vietām un – konkrēti – sportu. Bet blakus viņam – cilvēks, no kura asā skatiena nevar paslēpties neviens, viņš ir punktuāls un nesen uzzinājam, ka viņa mīļākā nodarbe ir strādāt par mājturības skolotāju. Jā, tas ir skolotājs Ansis Kalniņš. Šķiet, ka tūlīt šis portrets kādam ieliks „divnieku”, tik meistarīgi to ir attēlojis 8.klases skolnieks. Jums skanēs 2.klases sagatavotā dziesmiņa.

/uzstājas 2.klase/

Un apsveikums no kluba „Māja” vienības „Kāpnes”.

/vienība „Kāpnes”/

___________________Bet, lūk, vēl viens portrets! Tajā attēlota grupa aktīvi diskutējošu cilvēku. Viņi ir aizrāvušies ar sarunu, sejas ir apgarotas, acis dzirksteļo, viņiem ir izteiksmīga mīmika... Tiesa, pēc kopskata var noteikt, ka šie cilvēki nesarunājas vienā valodā... Nu, protams, tie ir mūsu valodu skolotāji! Latviešu valodas un literatūras skolotājas Ilze Zilbere un Lūcija Kapača, angļu valodas skolotāja Gunita Ķelpa, krievu valodas skolotāja Ingrīda Tārauda. Un viņām mēs veltām nākošo ierakstu viesu grāmatā – sveiciens no 10.klases.

/uzstājas 10.klase/

___________________Iesim tālāk. Mūsu galerijas foto uz zaļa fona ar Īslandes slaveno vulkānu tālumā un skaisti izšūtiem spilveniem zaļā zālē. Šos cilvēkus vieno dziļa mīlestība uz dabu, procesiem, kas notiek dabā un dabas materiālu izmantošanu mākslas darbu radīšanai. Paskatieties, kāds caururbjošs skatiens, kāda labsirdība un sapratne acīs, kā staro katrs sejas vaibsts! Un lepnais galvas pacēlums. Un smaids lūpu kaktiņos un stāsts par piedzīvojumiem tālos braucienos dzirdams.. Tās ir ģeogrāfijas skolotāja Janīna Višķere un ķīmijas skolotāja Vizma Silvija Zīle, un mājturības skolotāja Inga Baumane! Jums ir sagatavojuši speciālu sveicienu 8.klase.

/uzstājas 8.klase/

_____________________”Portretu galerijas” pēdējā grupas glezna – cilvēki ar kalkulatoriem, portatīvajiem datoriem, interaktīvajām tāfelēm un naudas maisiem, kas uzzīmēti kā uzskates līdzeklis. Šie cilvēki ik dienu māca skaitīt pareizos ciparus topošajiem deputātiem, biznesmeņiem un topošajiem skolotājiem arī. Viņu svarīgums ir rokās, kas cieši satvērušas portfeļus ar neskaitāmām skaitļu tabulām. Tās ir mūsu matemātikas skolotāja Sanita Baumane, matemātikas un fizikas skolotāja Anita Grizāne, komerczinību skolotāja Ausma Valtere.

Jūs sveiks 7.klase.

/uzstājas 7.klase/

______________________Ikdienā mēs vienkārši aizmirstam un nepaspējam pateikt tos labos vārdus, kuri mūsos ir. Ikdienā mēs jūs vainojam par nesapratni, par to, ka mums dodat padomus, ka pamācāt... Mēs saprotam to visu labo tikai tad, kad aizejam no skolas.. Mēs saprotam to tad, kad atkal kaut ko izdarām nepareizi. Un šodien mēs gribam pateikt:

_____________________Es dažreiz esmu bijusi kā ezēns mazs,
Kas sapratis, ka dotas viņam adatas,
Kurš diemžēl nesaprot, ka labu viņam vēl,
Un labam pretī dur ar spicēm vēl un vēl...

____________________Es biju kā no olas šķīlies cālītis,
Kurš knābīti ir ziņkārībā atvēris,
Kas trauc uz ligzdas malu ne aiz ļaunas spīts,
Bet tādēļ, ka viss nezināms un miglā tīts.

_________________To pacietību, lai man ragus aplauztu,
Kas taisa katru buciņu par badīgu,
To mīlestību, skolotāj, ko dalījāt,
Ar visiem zemes ziediem nekad neaizstāt.

________________Paldies Jums, skolotāj, es saku tūkstoškārt,
Un asaras, kas man no acīm šobrīd nāk,
Ir, ne jau bēdu, tās ir prieka asaras,
Par Jums nav bijušas man citas labākas.
/Aija C./

________________Jūs sveiks arī 6.klase.

/uzstājas 6.klase/

________________Bet svētkiem vēl kaut ko vajag... Tu atceries, ko mēs vēl vēlējāmies..

________________Jā! Sveiciens Skolotāju dienā! /ienest torti ar svecītēm/

________________Un tagad visi kopā: Apsveicam Skolotāju dienā!

/visi kopā/

__________________Paldies. /skolotāji fotografējas kopā ar saviem skolēniem

/viss/

Tas bija skaists mirklis mums visiem.

Sveiciens Skolotāju dienā!