otrdiena, 2010. gada 12. oktobris

Orientēšanās Gaujienā

"Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskolā 14.oktobrī un Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolā 15.oktobrī notiks orientēšanās sportam veltīti pasākumi.

Šīs skolas ir vienīgās no Alūksnes un Apes novadiem, kurām dota iespēja piedalīties vērienīgā sporta projektā “Est – O – Lat līga”. Projekta koordinatore Ilze Ārniece informē, ka šis ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekts, ko īsteno Latvijas un Igaunijas Orientēšanās federācijas. “Projekta galvenais mērķis ir Igaunijas – Latvijas orientēšanās līgas izveide, lai atjaunotu un nodrošinātu ilgtspējīgu orientēšanās dzīvi projekta teritorijā. Tā darbība galvenokārt paredzēta Ziemeļlatvijā un Dienvidigaunijā, iesaistot teritorijā izvietotos orientēšanās klubus, skolas un orientēšanās sporta entuziastus,” skaidro I.Ārniece.

Apē un Gaujienā rīkotie pasākumi ir vienas no pirmajām projekta aktivitātēm. 4. līdz 12.klašu skolēni skolēni tiksies ar Latvijas izlases un Igaunijas izlases sportistiem, kas iepazīstinās ar orientēšanās sporta noteikumiem. Plānots, ka būs iespēja noskatīties arī filmu par Pasaules čempionātu orientēšanās sportā, bet vēlāk pašiem visu izmēģināt praksē, orientējoties skolu teritorijā izveidotās distancēs.
Divus gadus ilgajā projektā plānots rīkot apmācības jaunajiem karšu zīmētājiem un sacensību rīkotājiem, veikt uzmērījumus un izstrādāt jaunas orientēšanās kartes, iegādāties orientēšanās inventāru abu federāciju un iesaistīto orientēšanās klubu vajadzībām, kā arī rīkot 20 sacensību kārtas, no kurām puse notiks Latvijā, puse – Igaunijā". /pārpublicēts no www.aluksniesiem.lv/
Seko līdzi stundu izmaiņām!